Осветлението създава и носи настроение.

Ако планирате вечерна сватба в ресторант или на открито може да се възползвате от ефектното осветление, което предлагам. То може да подчертаете даден цвят, ако сватбата ви е тематична или да придаде друга визия на ресторанта или залата.
.
Преимущества на осветлението, което използвам:

В тъмни ресторанти или където има малка осветеност на дансинга при самото провеждане на ритуалите и във важните моменти от празника осветлението свети в бял цвят, като има възможност за нагласа на цветната температура, съобразена с фотографа и видеооператора. Във всеки един момент може да бъде сменен цвета или насочен фокуса върху даден обект на дансинга. Управлението на осветлението се извършава от мен посредством DMX контролер и не е необходимо някой от персонала на заведението да го спира или да го пуска в залата или ресторанта. Ще Ви запозная по-подробно с използваното от мен осветление за сватбени тържества.


Фоново осветление:Традиционните прожектори (парове) са известни с това, че са много горещи и изразходват голямо количество електроенергия, а също така са и пожароопасни. За да промените цвета е необходимо да поставите ръчно оцветено парче пластмаса пред лампата, което създава неудобство при смяна на цветовете. Не са подходящи за фоново осветление най-вече заради топлината, която излъчват. Подходящи са за външно осветление.
Лед парове – през последните години се наложиха масово и получиха по-широко приложение. Отличават се с много малка консумация на електроенергия, не представляват риск от пожар, тъй като не се нагорещяват. Те са много по-гъвкави като цветове и сила и може да се управляват по електронен път с DMX контролер. Най-добро приложение имат както за фоново осветление, така и за осветление на дансинга.


DMX контролерът служи за управление на интелигентното осветление. С него се програмират и запомнят множество светлинни сцени, както и се осъществява пълен контрол над осветлението.Как се разполагат прожекторите за фоново осветление:
Лед прожекторите се разполага през 3-4 метра по дължина на стената, като се насочват да светят отдолу нагоре и осветяват стената в избрания от вас цвят. Те имат възможност да светят в един цвят, да сменят цветовете си чрез бавно преливане от цвят в цвят или да мигат в такт с музиката.Осветление на дансинга:

За осветлението на дансинга може да се използват много различни ефекти.

Лед прожектори


Насочени към дансинга и осветяват само него. Може да си изберете прожектори, които да светят и мигат в различен цвят, сила и скорост. Богати и наситени цветове. Управлението им е с контролер или по зададена в тях програма.Скенери


Скенерите са интелигентни устройства, които се управляват от контролер. Могат да бъдат задавани различни фигури и цветове, както може да бъдат прецизно позиционирани на точно мястото, където да осветяват.


Дискотечни ефектиMartin Ego 1

Въртящи и сменящи се фигури в такт с музиката. Мощна 250 ватова крушка и регулиране на фокуса.


Martin CX2

Насочен към стена, таван или дансинг, създава неповторима атмосфера с 15 различни ефектни фигури, 15 цвята, скреж ефект и стробо ефект. Контролира се с контролер или автоматично в такт с музиката.
Лазер L 140 RG Monnstar 2Използва се насочен към таван, като създава синьо небе с безброй  движещи се цветни звезди. Управление по звука или с DMX контролер.


Пушек машинаПушек машината помага за по-отчетливо пресъздаване на цветовете и фигурите от дискотечните ефекти и лазера. Пушекът е безвреден, с приятен мирис и не задейства противопожарните датчици.